Home / Projecten / Tuinkantoor buren in Amsterdam

Symmetrische tuinkantoren in centrum Amsterdam

De koude dagen komen eraan maar deze buren zitten er lekker warm bij in de hun tuinkantoor. Zoals gelijk zichtbaar op de foto, zijn deze pods gespiegeld aan elkaar gebouwd. Naast dat de tuin en de pods op deze manier groter ogen, zorgt dit ook voor een luxe gevoel achter in de tuin. 

Door twee pods tegelijkertijd te bouwen, creëer je een efficiënt en versneld proces omdat alle fasen van het bouwproces tegelijk worden doorlopen. In dit geval belangrijk om zo bij beide buren op hetzelfde moment de pod te kunnen plaatsen, om zodoende de transport & installatiekosten te verdelen. Dit scheelt niet alleen in kosten maar is ook beter voor het milieu.

Los van elkaar zijn beide buren bij OPUS – home office pods op bezoek geweest. Vervolgens is er gezamenlijk een plan gemaakt zodat het mooi oogt in de tuinen. Het uiteindelijke besluit is om de pods symmetrisch aan elkaar te bouwen. Daarnaast hadden de buren een aantal eisen, waaronder een sedumdak, een dakraam en een raampartij aan de zijkant. Daarentegen zien de pods er van binnen anders uit. De ene buur heeft een houten plafond en de andere een strak plafond. Zo zijn de pods toch meer naar eigen smaak ontworpen.

Tuinkantoor samenstelling

De natuurlijke lichtinval van een dakraam, de raampartij aan de zijkant en bij de ingang van de OPUS Pod zorgen voor vele voordelen. Voldoende natuurlijk daglicht tijdens het thuiswerken heeft een goed effect op je gezondheid. Je kan je beter concentreren, het zal je productiever maken en het heeft een positieve invloed op je humeur. Net als de energiekosten die je op deze manier zal besparen! 

Deze Amsterdamse buren hebben ook besloten om de OPUS Pod op een groene en duurzame manier te isoleren. Ze hebben namelijk gekozen voor een sedumdak. Regenwater absorberen, verlagen van de omgevingstemperatuur, verhoging van de biodiversiteit en ga zo maar door. Het sedumdak stilt zelfs omgevingsgeluid, zoals harde regen en spelende kinderen.

OPUS - home office pods tuinkantoor in Amsterdam
Symmetrische tuinkantoor buren

Ook geïnteresseerd in een tuinkantoor met toilet in Amsterdam met maatwerk en wil je ontdekken wat wij jou kunnen bieden, vraag dan direct een offerte aan! Bekijk onze brochure of social media kanalen voor meer inspiratie. We delen hier opgeleverde projecten maar delen ook een kijkje in de OPUS – home office pod keuken. Je kunt ons volgen op Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok en Pinterest.

"Wij hebben een uitstekende ervaring gehad met OPUS Pods. Het proces was van begin tot eind erg goed met telkens voldoende ruimte voor overleg. Er wordt snel gereageerd en actief meegedacht zodat het tuinkantoor nu ook echt precies op onze wensen aansluit. Wij hebben bijv. een afwijkende maat en een additioneel dakraam laten plaatsen. Ook voor de schroeffundering waren aanpassingen mogelijk. Tot slot natuurlijk onwijs blij met de kwaliteit en de uiteindelijke look in onze Amsterdamse tuin; er wordt elke dag in gewerkt ;-)" Daniël, Amsterdam
Beoordeeld met een 9,8 op Google

Onze modellen in het echt