Kant en klare tuinkamer

De perfecte extra leefruimte in bijvoorbeeld de drukke en volgebouwde stad. De keuze tussen verhuizen of extra woonruimte? Met een tuinkamer heb je weinig gedoe, is binnen 15 weken geplaatst en ziet er prachtig uit!

Tuinkantoor - Multifunctioneel tuinkantoor Rijswijk

Wat is een tuinkamer?

Een zeer algemene vraag met een zeer breed antwoord. Een tuinkamer kan namelijk invulling geven aan hetgeen wat jij nodig hebt. De intentie om meer leefruimte te creëren zal een gegronde reden hebben. De reden is hoogstwaarschijnlijk ruimte tekort in je bestaande woning of de wens om in je prachtige tuin een plek te maken waar je echt tot rust kunt komen. Wij raden vaak aan om van je pod een functionele ruimte te maken. Is het bedoeld als extra eetkamer? Maak er dan ook een hobbyruimte van. Is het bedoeld als gastenverblijf in de tuin? Maak er dan ook een tuinkantoor van. Is het bedoeld als thuis gym? Maak er dan ook een chill ruimte van voor de jeugd. En ga zo maar door.

Ruimte, dat is wat we allemaal willen. Ruimte in onze agenda, ruimte in ons hoofd én ruimte in huis. Hier en daar wordt er wel eens wat gereorganiseerd, opgeruimd of opnieuw ingedeeld. Anderen kiezen voor een aanbouw van hun huis, maar een unieke en breed bruikbare oplossing voor jouw ruimteprobleem is een multifunctionele tuinkamer. Dit is een extra kamer in de vorm van een luxe tuinhuis in jouw eigen tuin.

Een tuinkamer is dus in feite een toevoeging of aanvulling aan je bestaande leefruimte. Wij zien vaak dat er in dichtbebouwde steden grote vraag is naar onze vrijstaande tuinkamers van hout. Het ziet er niet alleen luxe en mooi uit maar het is ook zeer functioneel en zeer waardevol. 

Tuinkamer voordelen

Nu je weet wat een tuinkamer is, zullen er vast een aantal voordelen en nadelen in je hoofd opkomen. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

 • Privacy: een plekje om je even terug te kunnen trekken. Even je drukke leven ontvluchten in je eigen achtertuin, hoe fijn is dat. Pak wat te drinken en ga bijvoorbeeld ontspannen een boek lezen in de rust die een luxe tuinkamer biedt. Maar ook voor gasten die blijven slapen is het comfortabel om zich terug te trekken en jongeren die willen chillen zonder dat je last hebt van elkaar.
 • Multifunctioneel: een vrijstaande tuinkamer van hout hoeft niet alleen de functie te hebben die je er in eerste instantie aan hebt gegeven. Deze ruimte kan meerdere functies hebben, win-win toch?
 • Verhoging woningwaarde: door meer ruimte toe te voegen aan je ontroerend goed, laat je de waarde van je woning stijgen. Je kan een OPUS pod overigens gewoon meeverhuizen indien nodig.
 • Geen werklui: de OPUS pod wordt prefab in onze productiehal gebouwd. Op deze manier hebben wij alle machines en benodigdheden bij de hand en heb jij geen werklui over de vloer. Binnen 1 dag is de vergunningsvrije tuinkamer geplaatst.
 • Voldoende plek: er is altijd plek om vrienden of familie (onverwachts) te laten overnachten.
 • Kosten: twijfel je nog tussen een veranda, uitbouw of vrijstaande tuinkamer? Een pod is doorgaans een stuk goedkoper dan een veranda, omdat je vooraf geen breekwerken hoeft uit te voeren.
Opus pod tuinkantoor Huizen
Tuinkamer

Hoe een tuinkamer verwarmen?

Ben je al overtuigd of een tuinkamer een geschikte optie is voor jou om je leefruimte te vergroten? Dan is het wel belangrijk om te weten hoe je zo’n luxe pod kan verwarmen. Of verkoelen tijdens de warmste dagen van het jaar. Er zit standaard een elektrische verwarming in de moderne tuinkamers. Deze verwarmt voldoende voor een comfortabel gevoel. Een toevoeging (of vervanger) voor deze elektrische verwarming kan een Climate Control Systeem zijn, ofwel een airco die kan verkoelen en verwarmen. De term Climate Control Systeem zegt eigenlijk al genoeg, het beïnvloedt de klimaat in de pod. Deze unit kan je zelfs nog combineren met een vloerverwarming. Dit is lekker warm aan de voeten en ook nog eens een duurzame manier van de ruimte op temperatuur houden. In een gezellige en warme pod is het heerlijk om te verblijven. 

Tuinkamer geïsoleerd

Naast deze warmte bronnen is het belangrijk om de warmte ook binnen te houden tijdens de koudere dagen. Maar tijdens zomerse dagen willen we uiteraard de warmte buiten houden. Gelukkig biedt OPUS – home office pods de perfecte oplossing. Wij leveren standaard zeer goed geïsoleerde tuinkamers. In ons geval betekent dit dat de pod vloer, wand en dak isolatie heeft van hoge kwaliteit. 

Wij werken met 12cm dik glaswol voor de wand- en vloer isolatie. Dit isolatiemateriaal wordt ook gebruikt bij reguliere woningen. Om het dak goed te isoleren wordt er gebruik gemaakt van PIR isolatie. Naast deze isolatie materialen gebruiken we ook zeer goed glas ter isolatie, want veel warmte wordt verloren door glas. HR++ glas is hetgeen wat wij gebruiken, dit isoleert namelijk 6 keer beter dan enkel glas. 

Hierboven wordt uitgebreid onderbouwd hoe de warmte binnen of buiten de pod blijft. Echter is isolatie ook een manier om geluiden te verminderen. Ook om interne en externe geluiden te verminderen. Om de geluidsisolatie van een pod te verbeteren kan je zelfs nog kiezen voor akoestische panelen. Dit maakt het niet alleen een moderne tuinkamer maar het heeft dus ook invloed op de vermindering van externe geluiden. Dus op deze manier kun je je rustig terugtrekken en ontspannen in een bijna geluidloze ruimte. Zonder dat je wordt gestoord door spelende kinderen, blaffende honden of voorbijrijdende voertuigen.

Is een tuinkamer woonruimte?

Ja, in zekere zin is het woonruimte. Wettelijk en juridisch gezien ligt het aan de functie van het bouwwerk, dit is leidend. Het gebouw moet functioneel ondergeschikt zijn aan het hoofdgebouw. Dat wil zeggen dat het geen primaire woonfunctie mag hebben, maar wel functies als een hobbyruimte/atelier, bijkeuken of chill ruimte. Maar ga je de ruimte gebruiken als vaste eetruimte of slaapkamer, dan zal je algauw een vergunning nodig hebben. Een tuinkamer met toilet of badkamer hebben fiscale voordelen.

Is tuinkamer woonoppervlakte?

Het bijgebouw, in dit geval een tuinkamer van OPUS – home office pods, mag je meetellen bij de woonoppervlakte wanneer het geïsoleerd is, verwarmd is, voldoende daglicht binnenlaat en bouwkundig is geschikt als verblijfsruimte. 

Tuinkamer met of zonder vergunning?

Een tuinkamer kan je vaak zonder vergunning op het achtererf plaatsen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het aankopen van een pod. Ga na wat je mag bouwen, waar je mag bouwen, hoeveel m2 je mag bouwen en hoe hoog je mag bouwen. Wij hebben een artikel geschreven over het bouwen van een vergunningsvrije tuinkamer. Lees dit artikel  om meer te weten te komen over de regels.

De informatie die wij delen over het plaatsen van een pod zonder vergunning is allemaal terug te vinden in het Besluit omgevingsrecht (Bor). Echter kan het per gemeente verschillen wat mogelijk is. Het kan namelijk te maken hebben met de locatie van de woning, de functie of de staat. Een tip van ons, ga altijd even na bij de gemeente waarin je de vrijstaande tuinkamer wil plaatsen. Of ga via deze link naar het Omgevingsloket van de overheid om te checken of je een vergunning nodig hebt.

Komt het erop neer dat je een vergunning nodig hebt? Geen ramp, dan dien je een omgevingsvergunning aanvraag in bij de gemeente waarin je wil bouwen. Waarschijnlijk hebben zij meer informatie of gegevens nodig, deze kun je bij ons opvragen en sturen we zo snel mogelijk op. Houdt er wel rekening mee dat de gemeente Leges in rekening kan brengen bij een vergunningaanvraag. 

Functies tuinkamer

Waar moeten we beginnen. Een vrijstaande tuinkamer kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Vaak wordt de pod ingezet als een verlengstuk van het huis. Zeker in grotere steden, waar de huizen een kleiner woonoppervlakte hebben, is het een waardevolle aanvulling. Waar veel mensen het gebruiken als thuiswerkplek, heeft deze geïsoleerde tuinkamer meerdere functies. Denk aan een praktijkruimte aan huis of tuinkantoor.

Het kan een rustige plek zijn waar je de afleidingen van het dagelijks leven even kan ontvluchten. Een tuinkamer is een geweldige plek voor entertainment zoals een hobby ruimte waar je al je creativiteit kwijt kan, geen rommel in huis hebt en iedereen kan laten overkomen om mee te hobbyen. Over rommel gesproken, je kan het ook inzetten als speelruimte voor de kinderen of een chill-hok voor de jongeren. Niet gelijk een rommelig huis zodat je altijd een plek hebt om te ontspannen. Een ruimte waar je je hoofd leeg kan maken middels natuurlijke lichtinval en het buitengevoel naar binnen halen. Creëer er bijvoorbeeld een gym van waar je kan sporten, mediteren of yogaen. Gebruik de extra ruimte als eetruimte, nodig al je familie en vrienden uit en bereidt een heerlijke maaltijd. Of ga er op een frisse lentedag lekker ontbijten, drink er een koffietje of ga er lunchen. Al met al een zeer functionele ruimte die je op verschillende manieren kan inzetten.

OPUS pod Tuinkamer Amsterdam -tuinkamer
Multifunctionele tuinkamer met zitje

Thuiswerken in een tuinkamer

Steeds meer mensen werken thuis, een dag in de week of zelfs vaker. Vaak wordt er dan in huis een werkplek gecreëerd, op zolder of in de woonkamer. Soms is er al een werkkamer in huis, waar iemand zich dan fijn kan terugtrekken. Maar in die ruimte is hij nog steeds aardig betrokken bij wat er zich in huis afspeelt. Iedereen kent de video’s van kinderen die de werkkamer in komen rennen terwijl papa of mama zit te zoomen. Hoe groot is het verschil met een tuinkamer? Met een vrijstaande tuinkamer breng je fysiek afstand aan naar je huis. Het is makkelijker uit te leggen dat papa of mama daar aan het werk is en ‘even’ niet gestoord mag worden. Waar ze in huis makkelijk een deur openen, lopen ze minder makkelijk naar jouw multifunctionele tuinkamer, in dit geval ingezet als tuinkantoor.

Tijd voor jezelf in jouw tuinkamer

Je kunt jouw luxe tuinkantoor voor veel meer mogelijkheden inzetten. Waar kan je nou bijvoorbeeld prettiger en ongestoord mediteren dan in een rustige ruimte met uitzicht op je tuin of de prachtige natuur tussen de fluitende vogels? Je zou hem ook als leeskamer kunnen gebruiken. Met een heerlijke relaxstoel, een fijne leeslamp en een kastje voor je boeken ben je al een heel eind. Maar ook voor andere hobby’s is een houten tuinkamer zeer geschikt. Denk aan het doen van je dagelijkse fitness oefeningen, yoga of het bijwerken van je postzegelverzameling. Niks is te gek. Een multifunctionele tuinkamer op maat is breder bruikbaar dan je in eerste instantie zou denken.

Een tuinkamer als gastenverblijf

Iedereen kent die situatie: je hebt bezoek, het is gezellig en het wordt laat. Terugrijden is eigenlijk niet meer zo’n goed idee. Hoe geweldig is het als je in jouw tuinkamer een logeerbed opklapt zodat vrienden daar kunnen blijven slapen? Geen ruimte voor een logeerbank? Dan werken een luchtbed en slaapzak vast ook prima voor een nacht. Ze zullen zich bijna op vakantie wanen in jouw tuinkamer. Vergeet dan niet zodra jullie op dit idee komen om de verwarming aan te zetten. Ben je benieuwd hoe een multifunctionele tuinkamer er in de praktijk uit ziet? Bekijk dan eens dit project in Utrecht. Daar realiseerden we een tuinkamer met onder andere een dubbele schuifpui. Dit is écht zo’n project waar we enorm trots op zijn.

Maak meer mogelijk met een tuinkamer op maat

Een aanbouw is een verruiming en een verrijking van jouw huis. Waar jouw woonkamer eerst ophield, loopt hij nu nog door de tuin in. Heerlijk, die extra vierkante meters, maar deze aanbouw zit wel aan jouw huis vast. Je zou ook extra ruimte buitenshuis kunnen creëren voor een stukje privacy, rustig kunnen werken, niet gestoord worden in jouw hobby en aan geluid die je normaal binnenshuis wel ervaart. In dit geval is is een tuinkamer op maat de oplossing.

In een multifunctionele tuinkamer kun je letterlijk even afstand nemen van het dagelijkse rompslomp in je woning, en ben je er toch maar een paar meter vandaan. Ook kan je jouw vrijstaande tuinkamer precies zo laten ontwerpen zodat hij exact voldoet aan jouw wensen. Denk hierbij aan een eigen gewenste maatvoering, maar ook aan de verschillende opties zoals luxe openslaande tuindeuren. Lees hier alle ins en outs over de mogelijkheden van maatwerk bij ons.

Opties voor een tuinkamer

Een tuinkamer is vaak een aanvulling op de huidige leefruimte. De stijl, het comfort en vooral het huiselijke gevoel moeten ook terugkomen in de vrijstaande tuinkamer. Bij OPUS – home office pods kies je altijd voor een geïsoleerde tuinkamer, maar je kan hem helemaal zelf samenstellen met de gewenste opties. Hieronder worden een aantal veelvoorkomende opties toegelicht. 

Tuinkamer met zonnepanelen

Een veelgevraagde optie is een vrijstaande tuinkamer met zonnepanelen. Zoals bekend rijzen de huidige energieprijzen de pan uit. Door zonnepanelen te plaatsen kan je binnen 10 jaar je investering terugverdienen. Dit klinkt toch te gek: ‘mijn OPUS pod is energieneutraal, en toch zit ik er warm bij in de winter en is het koel in de zomer!’.

Deze optie heeft verschillende voordelen. In principe kunnen de zonnepanelen die op het dak van de geïsoleerde tuinkamer liggen, voldoende stroom opwekken om alle elektriciteit te voorzien. Denk aan het verwarmen van de pod, het gebruiken van een televisie, koelkast en koffiezetapparaat. Meer weten over een tuinkamer met zonnepanelen? Lees dit artikel eens. Hier wordt onder andere toegelicht wat de huidige regels zijn omtrent de btw op zonnepanelen, wat de voordelen zijn en wat het betekent voor een OPUS pod.

Sedumdak

Naast zonnepanelen als dakbedekking hebben we ook nog andere opties in ons assortiment. Wij zien de aanvraag voor een groen sedumdak ook regelmatig binnenkomen. Dit is een bed van vetplanten die wij voor levering in perfecte staat plaatsen. Een tuinkamer met dakbedekking in de vorm van een sedumdak levert verschillende voordelen op. Deze vetplanten hebben de volgende voordelen:

 • Het absorbeert regenwater
 • Het zorgt voor een schonere lucht
 • Het verlaagt de omgevingstemperatuur tot wel 3ºC in de stad
 • Het verhoogt het rendement van zonnepanelen
 • Het vermindert omgevingsgeluid van binnen en buiten
 • Het verlengt de levensduur van het dak tot wel 60 jaar of langer
 • Het creëert waardevermeerdering van je onroerend goed
 • Het verhoogd de biodiversiteit vooral in de stad
 • Het creëert een brandwerende laag
 • Het verhoogt gevoel van well-being
 • Het biedt healing environment
 • Het heeft weinig onderhoud

Wacht, hadden we al gemeld dat een tuinkamer met dakbedekking zeer voordelig is voor jouw leefcomfort en het milieu? Daarnaast is het sedumdak ook de combineren met een dakraam, zo zorg je voor meer lichtinval.

EPDM dakbedekking

Wij plaatsen standaard een tuinkamer met EPDM dakbedekking. De afkorting staat voor een synthetische vorm van rubber. Het is een ijzersterke, waterdichte en zeer flexibele dakbedekking. Daarnaast is het ook onderhoudsvriendelijk en milieuvriendelijk omdat het zeer recyclebaar is. Om nog even door te gaan met het aanstippen van de voordelen, dit materiaal kan tegen extreme hitte en vrieskou, ook is het brandveilig. Het is licht in gewicht en gaat zeer lang mee, tot wel 50 jaar. Kortom, voor ons een prettig materiaal om mee te werken en voor jou een duurzame manier van dakbedekking.

Tuinkamer met schuur

Geïntegreerde schuur, vrijstaande schuur, geïsoleerde schuur, bestaande schuur bekleden, noem het maar op en OPUS pod realiseert het. Een tuinkamer met berging is heel handig. Ter opberging van tuinmaterialen, het plaatsen van een extra koelkast of vriezer of om in te klussen, mits je een beetje handig bent. 😉

Geïntegreerde schuur

De meest gebruikelijke schuur is een geïntegreerde schuur. Een tuinkamer met schuur die samen onder hetzelfde dak zitten. Uiteraard zit er een goed geïsoleerde scheidingswand tussen. Je kan zelf aangeven hoe groot je de schuur wil hebben, vaak lever je daardoor wel leefruimte in. Daarentegen kan je er veel in opslaan, denk aan fietsen, een extra koelkast of andere voorwerpen die je niet dagelijks gebruikt. De voordelen van een geïntegreerde schuur is dat er maar 1 fundering nodig is, 1 elektra aansluiting en 1 compleet aanzicht vanuit het huis (wat naar onze mening vaak de mooiste oplossing is). Wil je een voorbeeld zien van een pod met geïntegreerde schuur, klik hier! Of dit project in Rijswijk, een van onze favorieten!

Tuinkantoor met berging - tuinkantoor prijs - tuinkamer
Tuinkamer met schuur
tuinkamer
Tuinkamer met berging

Vrijstaande schuur

Een vrijstaande schuur komt ook wel eens voor. Deze optie beschikt ook een aantal mogelijkheden. Er zijn een aantal fases die je moet doorlopen. De eerste stap is vaak om na te gaan je de berging zou willen plaatsen. Waarna je de grootte van de schuur kan bepalen. Onze adviseurs helpen je hierbij graag mee. Daarna kunnen de opties worden bepaald. 

Kies je bijvoorbeeld voor een volledig geïsoleerde schuur, net zoals de tuinkamer. Of ga je voor een minder geïsoleerde schuur. Ook kan je na gaan denken over de soort toegangsdeur, wil je de deur met dezelfde gevelbekleding of een eenvoudige openslaande deur. Denk ook goed na over de plaatsing van de elektriciteitspunten, lichtbronnen of zelfs wateraansluiting en -afvoer voor een wasmachine en droger bijvoorbeeld. Alle mogelijkheden zijn te bespreken tijdens een afspraak in onze productiehal. Nog geen bezichtiging aangevraagd? Doe dat hier. Heb je nog wat meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit project in Voorburg of deze in Den Hoorn.

Bestaande schuur

Heb je al een schuur staan? Dan komen we deze met liefde bekleden met hetzelfde gevelhout net als de tuinkamer. Het is niet alleen een mooie oplossing maar ook zeer duurzaam. Je kan er voor kiezen om de pod direct naast de schuur te plaatsen zodat het een geheel wordt, of ergens anders in de tuin uiteraard. Dit project is je al voor geweest.

Tuinkamer met glazen schuifwanden/schuifpui

Wie wil dat nou niet? Het hele jaar door de natuur in huis halen! Door een luxe tuinkamer met glazen schuifwanden/schuifpui creëer je een grote glazen partij om naar buiten te kunnen kijken. Wij zetten het voor je op een rijtje:

 • Meer ruimte: Een schuifpui zorgt voor een grotere leefruimte door de vergroting van de binnen- en buitenruimte.
 • Eenvoudig te bedienen: Een schuifpui is eenvoudig te bedienen en te openen, waardoor het gemakkelijker is om van de binnen- en buitenruimte te genieten.
 • Verhoogde waarde: Een schuifpui kan de waarde van uw huis verhogen omdat het de woonruimte en tuin een grote leefomgeving maakt. Voor kopers is dit vaak een groot pluspunt. Ook het extra daglicht en de voelbare ruimte voegen veel waarde toe.
 • Verbetering van het uitzicht: Een schuifpui biedt een prachtig uitzicht op de buitenomgeving en verbetert de visuele aantrekkingskracht van uw huis. Zeker met een vrijstaande tuinkamer van hout.
 • Veiligheid: Kleintjes krijgen het vaak niet voor elkaar om een schuifpui zomaar open te maken. 

Naast een moderne tuinkamer met glazen schuifwand of schuifpui bieden we ook openslaande deuren aan. Je kan kiezen tussen een dubbele of enkele openslaande deur. Dit geeft net weer een andere look aan de pod. Wij geven graag advies in de beste oplossing voor jouw ruimte!

Ben je geïnteresseerd in meer of andere mogelijkheden? Neem contact met ons op en wij kijken graag met je mee!

Opus pod tuinkantoor Huizen - tuinkamer
Tuinkamer met glazen schuifwanden
Tuinkamer in Utrecht met Schuifpui -tuinkamer
Tuinkamer met schuifpui

Wat kost een tuinkamer?

Een van de meest voorkomende vragen bij OPUS – home office pods. Maar een van de moeilijkste vraag om te beantwoorden. De prijs van een tuinkamer is namelijk erg afhankelijk van de grootte, opties en plaatsing. Gelukkig hebben wij daarvoor een 3D configurator in het leven geroepen. In deze tool kan je een luxe pod naar wens samenstellen. Bij iedere optie die je aanklikt verschijnt er een prijsverandering. Op deze manier heb je binnen enkele minuten een realistisch beeld van de kosten.

Wij werken standaard met twee verschillende modellen, de Alpha en Beta. Afhankelijk van de positie en locatie in de tuin past een van deze twee moderne tuinkamers altijd. Je mag er van uitgaan dat het basismodel (zonder aanvullende opties) al zorgt voor een complete pod. Het is tot in de puntjes afgewerkt en er wordt enkel gewerkt met materialen van zeer hoge kwaliteit. Het standaard model is een geïsoleerde tuinkamer met fundering, elektrische verwarming, twee grote ramen, volledig geschilderd, een onderhoudsvrije pvc vloer, genoeg ventilatie, hardhouten kozijnen met HR++ glas, EPDM dakbedekking en uiteraard onze bekende FSC gecertificeerd thermisch grenen houten gevelbekleding.
Je kan altijd een grove berekening maken van de prijs door de prijs per m2 te nemen. Houd er wel rekening mee dat de prijs van een tuinkamer goedkoper wordt naarmate je voor een groter model kiest. Zo kost ons kleinste tuinkamer bijna €3.000 euro per m2, terwijl onze grootste pod slechts €1600 euro per m2 kost.

Daarentegen hebben we ook een optie om de prijs van je tuinkamer wat te bedrukken. Dat kan door te kiezen voor een casco tuinkamer. Uiteraard moet je er dan wel rekening mee houden dat er kosten bij kijken om zelf je pod ‘af’ te maken. Een casco tuinkamer is een tuinkamer zoals je van ons gewend bent van buiten, maar van binnen is hij nog niet helemaal klaar. Dat kan je zelf doen indien je hier voor kiest.

Is een tuinkamer iets voor jou? Bekijk hier de prijzen of stel zelf je tuinkamer samen met onze 3D configurator. Wil je meer informatie over de OPUS office pods? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan. Heb je al de keuze kunnen maken, vraag dan direct een offerte aan en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op! Voor inspiratie verwijzen we je graag door naar onze lovende reviews of onze social media kanalen:  Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn en TikTok.

Meer informatie over de pods?
Ontvang prijsindicatie
Bekijk de pods in het echt

Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk dankzij onze keuze voor een stalen frame waar we de pod op bouwen. Denk wel aan de extra kosten voor transport & installatie. Heb je vooraf deze plannen, laat het alvast weten. Wij denken graag mee.

We hebben bij het design van OPUS pod rekening gehouden met wet- en regelgeving. OPUS pod mag in 99 van de 100 gemeentes vergunningsvrij geplaatst worden, wij kunnen je bij de aankoop assisteren om dit voor jouw persoonlijke situatie uit te zoeken. De regelgeving omtrent vergunningsvrij bouwen vind je hier.

Onze pods worden standaard afgewerkt met chique vuren/grenen thermo wood. Dit hout is thermisch behandeld voor een optimale levensduur. Om die reden geven we hier maar liefst 10 jaar garantie op. Onze pods zijn optioneel te voorzien van andere houtsoorten waaronder maar niet uitsluitend: Red Cedar, Essen en Ayous.

De pods worden opgebouwd op een stalen frame en zijn voorzien van hardhouten kozijnen, antraciet zwarte regenpijp, hardhouten (bankirai) vlonderplanken in het voorportaal, EPDM dakbedekking, optioneel groen Sedum Dak en natuurlijk de stroom- en internetaansluiting (aanvoer)

Onze pods worden standaard zeer volledig opgeleverd, of zoals wij dat noemen: Plug&Work. Na het plaatsen van jouw pod is het een kwestie van het inpluggen van de stroomkabel (toevoer) en you’re all set. Voorzien van PVC vloer naar keuze, wanden worden eerst behangen en vervolgend geverfd (kleur naar keuze), het plafond kent 2 type afwerkingen. Een rustieke hout-stijl afwerking met vurenhouten visbekdelen óf een strakke stijl, bijvoorbeeld strak wit. Iedere pod is voorzien van minimaal 4 stopcontacten en een internetaansluiting, dimbare spots en bijbehorend schakelwerk, chique plinten, HR++ glas, SKG *** slot en standaard voorzien van WiFI bestuurbare verwarming.

Jazeker, maak je wensen bekend tijdens het contact. We hebben tal van standaard soorten ramen die we kunnen voorzien. Denk aan een dakraam, horizontale ramen, in oppervlak grotere raampartijen, ramen met draai-/kiepfunctionaliteit of een raam naar exacte wens/afmeting. Alles is mogelijk.

Ja, graag zelfs! Wij verwelkomen je graag in onze productiehal. In iedere mogelijke fase van productie ben je welkom. Zo laten we graag zien welke kwalitatieve materialen er achter de wanden schuilgaan en beantwoorden we alle mogelijke vragen die je maar hebt. Ook is een bezichtiging de uitgelezen kans om de afmetingen van onze pods in het echt te ervaren, de verschillende opties te bekijken en zo tot een goed beeld te komen van je eigen wensen. Een afspraak in plannen kan hier.

De verwachte levertijd is om en nabij de 14 weken (excl. bouwvak en kerstvakantie)

Meer inspiratie

Meer inspiratie opdoen over tuinkantoren? Lees ook onze andere blogs.

Vind nog meer inspiratie in de brochure

Een brochure is gratis en geheel vrijblijvend. In onze brochure vind je het scherpe introductieaanbod, de specificaties, meerwerkopties en lees je alles over het hoogwaardige afwerkingsniveau.